Benzer İçerik Plugini

5 Ekim 2009
Joomla için benzer içerikleri göstermeye yarayan bir çok plugin (uyumlu ek) mevcut. Genelde bu pluginler içeriklerin meta etiketlerinden faydalanarak benzer içerikleri buluyor. Eğer meta etiketleri doldurmuyor ya da genelde aynı şeyleri yazıyorsanız, benzer içerikleri bulamıyacaktır.

Şimdi bahsedeceğim Plugin ise içeriğin başlıklarından faydalanarak benzer içeriği bir araya getiriyor. Başlık girmek zorunlu olduğu için ve genelde özgün olduğu için benzer içerik daha kolay bir şekilde bulunuyor ve makalelerin altında gösteriyor. Ayarlarından gösterilmesini istemediğiniz yerleri seçebiliyorsunuz.

Plugini kurduktan sonra uyumlu eklerde Content - Similar Articles isimli bir plugin çıkıyor.
Özelliklerini değinirsek;
Title of the list of articles : İçerik listesinin başlığı. gösterilecek öğelerin üstünde yazacak tanım
Max count of articles to show: Gösterilecek içerik sayısı.
Enabled on Front Page: Sanırım ana sayfa öğelerinde gösterilip gösterilmeyeceği ayarı fakat ben tam anlayamadım denediğimde bir fark olmadı.
Exclude Articles, Exclude Categories, Exclude Sections: Çıkarılacak içerikler, Kategoriler, Bölümler. Pluginin çalışmasını istemediğiniz içeriğin ,kategorinin, bölümün ID (kimlik)sini buraya yazarak benzer içeriğin gösterilmemesini sağlayabilirsiniz.
CSS class name: CSS sınıfı ismi
Plugini kurduktan istediğiniz ayarları yaptıktan sonra yayınlayarak kullanmaya başlıyabilirsiniz.

Similar Article 1.0 Plugin indir

1 yorum:

  • Güzel bir eklenti...Paylaşımınız için ve gerekli açıklamarınız için teşekkürler...Bloğunuzdan bir Joomlacı olarak çok yararlanıyoruz...İyi çalışmalar

    kokluk.com - ekibi

  • Yorum Gönder