1.0.13 Admin çıkış problemi

30 Aralık 2007 1 yorum

Joomla 1.0.13 sürümünü kullanıyorsanız bazı bileşenlerde (virtuamart, joomfish, remository...) belli bir işlem yaptıktan sonra kaydet yada iptal butonuna basınca yönetim oturumunu kapatıp tekrar giriş yapmanızı isteyebiliyor.
Eğer sizde bu sorunu yaşıyorsanız bu sorunu aşmak için basit bir bileşen yapmışlar kullanıp sorunu halledebilirsiniz.

Bileşeni indirip kuruyorsunuz herhangi bir ayarı yok eğer kaldırmanız gerekirse normal yollardan kaldırdığınızda joomla sisteminiz tekrar eski haline dönüyor.
Bileşeni Buradan indirebilirseniz Tabiki ninjoomlada üyeliğiniz varsa yoksa hiç sorun değil aşağıdaki linki takip edin;)

Bileşeni indir -->

Frontpage Pro Ajax 1.3

28 Aralık 2007 2 yorum

Anasayfanızı yada herhangi bir kategori yada bölümü daha derli toplu yapmak ve css dosyası ile siteden bağımsız bir şekilde değiştirebilmek için kolayca kullanılabilir bir bileşen. Aynı zamanda adındanda anlaşıldığı gibi içeriği Ajax ile görüntüleyip bu sayfada içerikler arasında gezinmenizide sağlıyor.
En kolay demosuna bakarak anlayabilirsiniz.

Frontpage Pro Ajax 1.3 DEMO-->
Eksik yönü olarak şimdilik Ajax pencerenin zorunlu olması bununla ilgili bir seçim yönetim kısmında olsaydı hiç fena olmazdı.
Birde daha fazla tema hazırlanmış olsaydı çeşitlilik olurdu gerçi basit css dosyası düzenlemesiyle yeni bir şeyler yapmak mümkün hatta hiç css ile uğraşmadan simgeleri ve resimleri değiştirip farklı sonuçlar elde edilebilinir.
Tema dosyam kenarda dursun ama yeni bir görünümde fena olmazdı diyenler ve Ajax ile içerik göstermek isteyenler için iyi bir çözüm.

Bileşen ve bileşene ait dil dosyaları:

Frontpage Pro Ajax 1.3 Bileşen -->

Frontpage Pro Ajax 1.3 Türkçe Dil Dosyası -->


Bileşeni anasayfanız yapmak için ana menüden link verin ve en üstte çıkartın.

Easybook - Ziyaretçi Defteri

26 Aralık 2007 7 yorum

Bir zamanlar sitelerin olmassa olmazı olan ziyaretçi defterleri artık popülerliğini yitirsede hala gerekli olan yerler varki yenileri çıkıyor.
Easybook 1.1 sürümü çok yeni olmasada, joomla için en çok kullanılan ziyaretçi defterlerinden biri olmaya devam ediyor ve 2.0 sürümü ilede joomla 1.5 için öyle olacak gibi görünüyor.

Resmi sitesi aktif olmasına karşın sanırım Türkiye engellenmiş durumda ve normal yollarla ulaşılamıyor.
Easybook bileşeni indirip kurduğunuzda Almanca olarak geliyor ingilizce olarak yüklemek isterseniz zip dosyasını açıp düzenlemeniz gerekiyor. Bunlara gerek olmasın diye Türkçe dil dosyası entegre edilmiş haliyle bileşeni zipledim Bu şekilde Bileşeni kurup direkt Türkçe olarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

Türkçe Eklenmiş Bileşen-->

Sadece Türkçe Dil Dosyası-->

Bileşene ait orjinal eklentileride var:
Son yazıları gösterebileceğiniz modül
mod_eblastpost_1_0_1.zip
Joomla aramasına defterdeki yazıların eklenmesi için arama botu bot_easybooksearchbot_1.1.zip
Ve siyah temalarda kullanabileceğiniz siyah css dosyası
CSS_for_dark_templates.zip

Fireboard için Anket çözümü

21 Aralık 2007 0 yorum

Fireboard kendi içinde hala bir anket eklentisine sahip değil, ancak forumda anket yayınlamak isteyenler için bir kaç çözüm yolu var.

Fireboard son sürümünde forum içinde mambot yayınlanmasını destekliyor bu özelliği kullanarak anketlerimizi forumda yayınlayabiliriz.

Birinci Yol: Bir kaç hafta önce yayınlanan polldaddy mambotunu kullanarak hem içerik içinde hemde forum içinde anket yayınlamak mümkün.
İlk önce polldaddy.com sitesine gidrek ücretsiz bir hesap açmanız gerekli. Daha sonra joomlaweb.com adresinden PollDaddy Mambotu indiriyorsunuz.
Joomla sitenizde mambotu kurup yayınladıktan sonra polldaddy.com adresinde anket oluşturduğunuzda verilen numarayı (id) anketi yayınlamak istediğiniz konu yada içerik içine
{PollDaddy id=NUMARA} etiketiyle birlikte yapıştırıyorsunuz.
Ve anketiniz yayında...

İkinci Yol: Eğer anketleri başka bir site üstünden yapmak istemezseniz aynı şeyi joomla için olan pollxt anket eklentisiylede yapabilirsiniz. Joomlaxt sitesi tarafından yayınlanan Pollxt eklentisini indirerek işe başlıyoruz. Eklentiyi indirip joomla bileşen kurulumunu tamtmladıktan sonra, bileşenlerden pollxtye girip anketlerimizi hazırlıyoruz.
Daha sonra Pollxt için hazırlanmış olan mambotu indirip mambot olarak kurup yayınlıyoruz.
Oluşturduğumuz anketin numarasını (id) bileşenin kontrol panelinden öğrenip, yayınlamak istediğimiz forum yada içerik sayfasına {pollxtbot id=NUMARA } etiketiyle yapıştırıyoruz. Ayrıca anket sonuçlarınıda göstermek istersek {pollxtresultbot id=NUMARA} Etiketinide kullanailiriz.

Tüm bu işlemler için ilk önce Fireboard kontrol panelinde joomla mambotlarının aktif edilmesi gerekli yoksa forum içine eklediğimiz kodlar çalışmayacaktır.

Bu yöntemlerin tek eksik yani anketleri sadece sizin hazırlayıp yayınlayabilmeniz. Ama fireboard anket eklentisiyle birlikte yayınlanana kadar şimdilik daha iyi bir yol yok.

Polldaddy Mambot indir-->
Pollxt Bileşen indir-->
Pollxt Mambot indir -->

RwCards - E-kart Bileşeni

19 Aralık 2007 0 yorum

Joomla sitenizde kullanıcıların E-kart göndermesi için kullanabileceğiniz bir bileşen
Bileşen içinde kategoriler oluşturup, e-kart olarak gönderilmesini istediğiniz resimleri ekleyerek kullanmaya başlayabilirsiniz. Güvenlik kodu özelliği ile spam mesajları engelleyebilirsiniz.
Sitenize bayram ve yılbaşı öncesinde ilgi çekebilecek bir özellik olabilir.

Demo-->
Bileşeni indir-->

Türkçe Dil Dosyası-->

CB ProfileBook Türkçe

18 Aralık 2007 5 yorum

Sitenizde üyelik işlemi için Community Builder kullanıyorsanız, profil sayfalarını eklentilerle zenginleştire bileceğinizi biliyorsunuzdur.
Bu eklentilerden biri ProfileBook, basitce anlatmak gerekirse üyelerin profil sayfalarına bir nevi ziyaretci defteri ekleyebiliyorsunuz.
Böylece üyeler birbirlerinin profillerindeki bu defterlere istediklerini yazabiliyorlar, oy verebiliyorlar. Profil sahibide bu yazılara cevap verebiliyor.
BB kodları ve gülücük desteğide bulunan bu eklentiyi indirdikten sonra Community Builder Plugin managament bölümünden yüklemeniz gerekiyor.
Dil dosyasını:
-components-com_comprofiler
----plugin
------user
--------plug_cbprofilebook
----------language

Dizini altına attığınızda Türkçe olarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

Türkçe Dil dosyası-->

Eklenti--> (üyelik gerekli)

rev.62

UddeIM 0.9 Türkçe

12 Aralık 2007 0 yorum

Uddeim Joomla sisteminizde kullanıcıların kendi aralarında mesajlaşmasını sağlayan şu andaki en gelişmiş sistem diyebiliriz.
Uzun bir süre güncellenmeyen Uddeim yeniden hayata döndü ve hızlı bir şekilde gelişiyor. Ancak dil dosyası için aynı şey söylenemez. Bu yüzden kendi hazırladığım tamamı olmasada büyük bir kısmı çevrilendil dosyasını burada bulabilirsiniz.

Uddeim 0.9 Türkçe dil dosyası -->

Uddeim 0.9 Bileşen + Modül Paketi-->

Yeni sürümle birlekte Joomla 1.5 desteğide sağlanan Uddeim'in son sürümde eklenen bazı özellikleri şöyle,
- Otomatik alıcı ismi tamamlama
- Diğer Mesajlaşma sistemlerinden aktarma
- Harf sayacı
Dil dosyasını varolan Türkçe dil dosyasıyla değiştirin

Fireboard Numinu Teması

8 Aralık 2007 3 yorum

Fireboard Forum bileşenin yayımcısı Best of joomla sitesinde geçen hafta yaşanan büyük değişimden sonra sadece site teması değil fireboard temasıda değişmişti.
Numina isimli Fireboard temasını yayınlamaya karar vermişler ancak şimdilik Alpha deneme sürümünde ve hatalar içeriyor.
Klasik fireboard, hatta forum görünümü yerine daha modern bir görünüme sahip.
Forumda çok fazla kategori kullananlar için pek kullanışlı olmayabilir ama daha az kategori ve benzer konularda başlıklar mevcutsa forumunuza yeni bir soluk getirebilir.
Deneme sürümü olduğu için hatalar var ancak bunlar sanırım site teması ile daha çok ilgili, kurup sorun yaşamadıysanız kullanmaya başlayabilirsiniz.

Tema Demosu-->

Temanın Dosyaları-->

Numina 1.0.3.0 Alpha

İndirdiğiniz dosyaları zip ten çıkartıp;
/components/com_fireboard/templates/
klasörüne yükleyin ve kontrol panelinden temayı seçip kaydedin.

Yağan Türk Bayrakları Modülü

0 yorum

Bir zamanlar popüler olan kar yağdırma efektleri artık eskisi kadar populer olmasada yılbaşlarında yada ilk kar yağdığında acaba farklı bir hava katar mı diyerek kullanalar hala vardır.
Bu Kar yağdırma modüllerinden yararlanarak ne yapabilirim diye düşünürken aklıma Türk bayrağını kullanma fikri geldi.
Özel günler milli bayramlarda yada isteyen olursa devamlı sitesinde yukarıdan aşağıya doğru süzülen Türk bayrakları ekleyebilir.

Modülü indirip Joomla modül kurma bölümünden kurduktan sonra, modüllerde aktif hale getirip isminin görünmesini (Show title) kapatırsanız modül istediğiniz sayfada calışmaya başlayacaktır.

Modülü indirmek için Tıklayın -->

Tembel Webmasterlar için Joomla Çözümü 2

2 Aralık 2007 0 yorum

Joomla için geliştirilmiş bir tane daha içeriğe otomatik rss beslemesi ekleyebilen araç buldum.
Bu seferki daha öncekinden farklı sadece Mambot olarak yapılmış. Siteye içerik eklemek yerine istediğiniz makale içine rss beslemesi ekleyebiliyorsunuz böylece o makale hep güncel kalıyor.
Yönetim panelinden içeriğin gösterilmesi, yenilenme süresi gibi ayarlarda yapılabiliyor.
Yani diğerinden daha farklı bir kullanım alanı var.
Örnek vermek gerekirse; sitenizde Hürriyet son dakika diye bir makale oluşturdunuz ve mambot ile Hürriyetin sayfasından içeriği çektiniz, böylece o makale devamlı yenilenecektir. Ayrıca içerik gösteren modüller kullanılarak çok çeşitli şekillerde değerlendirilebilir.

Joomla Extension Sayfası-->

Direk İndirme Linki-->