Fireboard için Anket çözümü

21 Aralık 2007

Fireboard kendi içinde hala bir anket eklentisine sahip değil, ancak forumda anket yayınlamak isteyenler için bir kaç çözüm yolu var.

Fireboard son sürümünde forum içinde mambot yayınlanmasını destekliyor bu özelliği kullanarak anketlerimizi forumda yayınlayabiliriz.

Birinci Yol: Bir kaç hafta önce yayınlanan polldaddy mambotunu kullanarak hem içerik içinde hemde forum içinde anket yayınlamak mümkün.
İlk önce polldaddy.com sitesine gidrek ücretsiz bir hesap açmanız gerekli. Daha sonra joomlaweb.com adresinden PollDaddy Mambotu indiriyorsunuz.
Joomla sitenizde mambotu kurup yayınladıktan sonra polldaddy.com adresinde anket oluşturduğunuzda verilen numarayı (id) anketi yayınlamak istediğiniz konu yada içerik içine
{PollDaddy id=NUMARA} etiketiyle birlikte yapıştırıyorsunuz.
Ve anketiniz yayında...

İkinci Yol: Eğer anketleri başka bir site üstünden yapmak istemezseniz aynı şeyi joomla için olan pollxt anket eklentisiylede yapabilirsiniz. Joomlaxt sitesi tarafından yayınlanan Pollxt eklentisini indirerek işe başlıyoruz. Eklentiyi indirip joomla bileşen kurulumunu tamtmladıktan sonra, bileşenlerden pollxtye girip anketlerimizi hazırlıyoruz.
Daha sonra Pollxt için hazırlanmış olan mambotu indirip mambot olarak kurup yayınlıyoruz.
Oluşturduğumuz anketin numarasını (id) bileşenin kontrol panelinden öğrenip, yayınlamak istediğimiz forum yada içerik sayfasına {pollxtbot id=NUMARA } etiketiyle yapıştırıyoruz. Ayrıca anket sonuçlarınıda göstermek istersek {pollxtresultbot id=NUMARA} Etiketinide kullanailiriz.

Tüm bu işlemler için ilk önce Fireboard kontrol panelinde joomla mambotlarının aktif edilmesi gerekli yoksa forum içine eklediğimiz kodlar çalışmayacaktır.

Bu yöntemlerin tek eksik yani anketleri sadece sizin hazırlayıp yayınlayabilmeniz. Ama fireboard anket eklentisiyle birlikte yayınlanana kadar şimdilik daha iyi bir yol yok.

Polldaddy Mambot indir-->
Pollxt Bileşen indir-->
Pollxt Mambot indir -->

0 yorum:

Yorum Gönder