hwdVideoShare 2.1.4 Türkçe

10 Kasım 2009
Bu aralar bileşenlerde bir güncelleme yok bende böylece yeni dil dosyalarıyla ilgilenebiliyorum. Yeni bileşenimiz hwdVideoShare. Aslında bileşen yeni değil sadece dil dosyası yeni uzun bir süredir geliştirilen bir bileşen son sürümünü de geçen hafta yayınladı.
Bileşeni kısaca anlatmak gerekirse sitemizde ister kendi yüklediğimiz videoları istersek diğer sitelerden eklediğimiz videoları yayınlamaya yarıyor. Aynen Türkiyede daha popüler olan Seyret Bileşeninde olduğu gibi.
Bileşenin ücretsiz sürümünün yanında ücretli bir sürümüde var. İkisinin arasındaki fark sadece eklentiler de bileşen tamamen aynı. Ücretsiz sürümünde youtube ve google video eklentileri geliyor, ücretli olandaysa bir çok siteden video eklemenizi sağlayan eklentilerin yanında jomsocial, community builder entegrasyonu ve modülleride geliyor. İki sürüm arasındaki farkı şuradaki tablodan görebilirsiniz.

Bileşene kendi bilgisayarınızdan yüklediğiniz videoları dönüştürerek kullanıyor bunun için sunucunuzda gerekli yazılımların olması gerekiyor. Diğer sitelerden (youtube,google v.b.) eklediğiniz videolarıda aynı kendi yüklediğiniz videolar gibi kendi oynatıcısında gösterebiliyor. Seyretten farklı olarak ücretsiz sürümdede bu özellik mevcut.

Bileşenin ilgimi çeken bir özelliğide içerik eklentisi oldu. Bileşene yüklenen videoları basit bir kod ile içerik içinde videoları yayınlayabiliyorsunuz. Nasıl çalıştığını görmek için şuradaki demosuna bakabilirsiniz. Ayrıca basit ve çok çeşitli özelleştirme seçenekleri sunuyor. Temasını basit html bilgisiyle düzenlemenin yanında video oynatıcısı olan jwplayer için ayarları kolayca yapabiliyorsunuz sadece bir adresini yazarak oynatıcı için tema (skin) video için logo kullanmanızda mümkün.
Bir çok bu işi yapan sitede olduğu gibi videolarınız üzerinde reklam yayınlayabilmeniz içinde bir eklentisi mevcut.

Türkiyede youtube engelli olmasa ücretsiz sürümü kaçırılmıyacak bir fırsat olurdu. Şimdi de ücretli sürümündeki eklentilerle bir çok siteyi kullanabilirsiniz.
Neden bahsettiğimizi anlamak için demo adresine şuradan bir göz atabilirsiniz. Karşılaşabileceğiniz sorunları çözmek için ayrıntılı bir dökümantasyon servisi bulunuyor. forumlarında da bir çok sorunun cevabı var.

Birde benim karşılaştığım ufak bir sorunun çözümünü yazayım: Sitenize internet explorer ile baktığınızda sorun çıkıyorsa: General Settings - Ayarlar sekmesinde "Internet Explorer "Operation Aborted Error" Fix" ayarını evet olarak seçin muhtemelen sorun hallolacaktır.

Not: Ancak Ücretli sürüme geçtikten sonra paket içinde Türkçe dil dosyasının olduğunu gördüm. Sanırım pakete yeni eklenmiş. Eğer bu dosyayı kullanan varsa Bence buradaki yeni dil dosyasını indirip güncellesin.

Buradaki dil dosyası sadece yeni sürümler içindir 2.1.4 sürümünden eski bileşenler için kullanamazsınız. Kullanmak için ilk önce bileşeninizi güncelleyiniz. Dil dosyasını indirip Joomla eklenti kurma bölümünden kurduktan sonra, hwdvideoshare ayarlarından seçmeniz gerekiyor. Ayrıntı için paket içindeki dosyayı okuyabilirsiniz. Aşağıdaki indirme sayfasında bileşeni indirmek için lisansı onaylayıp downloanda tıklayın.


hwdVideoShare 2.1.4 Bileşen indir

hwdVideoShare 2.1.4 Türkçe Dil Dosyası indir

6 yorum:

  • oğuzhan

    merhaba, ben bu bileşeni ingilizce olarak indirmiş ama bir türlü video gösteremimiştim,
    basitçe youtube, metacafe vimeo olabilir. herhangi birisinden bu bileşen aracılığıyla nasıl video gösterebilirim anlatırsanız sevinirim

  • Tolga

    Bileşenin ücretsiz sürümü sadece youtube ve google video desteğiyle geliyor. Tabi ki başka kaynaklardan yada bilgisayarınızdan flv.avi wmv gibi video formatlarını ekleyebilirsiniz. Vimeo,dailymotion siteleri için ücretli eklenti gerekli
    Video yüklemek için iki yol var birincisi siteden diğeri ise yönetim panelinden. Yönetim kısmında eklemek için Türkçesinde Veri Aktar menüsünü kullanın. Başka sitelerden video eklemek için bu menüde Üçüncü parti parti videolar sekmesini kullanıp gerekli yerleri doldurun.

  • oğuzhan

    Üstad teşekkürler, oluşturdum düzenledim, youtubedan videoda ekledim. henüz googlevideo denemedim ama...
    gayet güzel oldu jcommentsle hemen entegre oldu
    güzel bir bileşen ama gıcık oluyorum şu explorera, firefox ve chromeda gayet güzel görünen video bölümü explorerda yamuluyo
    http://www.guneslitepe.com/video

  • Tolga

    ie nin sorun çıkarmadığı yer yok zaten ayarlarda ki "operation aborted fix" kısmını kullanmayı deneyin. Ayrıca powered by kısmınıda ayarlardan kapatabilirsin. Bu arada sitende jcomments eski sürümü kurulu

  • oğuzhan

    Üstad yardımların için teşekkürler, explorerda yamuk görünme problemi düzelmedi, powered by kısmını kapattım ama.
    Jcomments in güncel sürüm olmadığının farkındayım, ama sitemde farkettiysen jcomments cb ile entegreli, yorumlar üyelerin resmi ve cb linkiyle birlikte yayınlanıyor, bunun için birkaç ayar yapmıştım, şimdi güncellersem bu ayar kaybolur diye tırsıyorum, biraz üşengeçlikte var tabii :)
    Siteni foruma çevirmek istemem ama bileşenler nasıl güncellenir mesela bende xmap var eskidi, cb eskidi, nasıl güncellenir bunlar?
    iyi çalışmalar

  • Tolga

    jcommentsi güncellemesi basit yeni sürümü indir yeni kurulum gibi gidip kur. Kendi güncellenecektir. cb entegresi için kullandığın pluginde eski olabilir. onunda yenisini indir aynı şekilde kur. iki dakikada halledersin. jcomments konusunda olması gerekiyor indirme linkleri.
    Her bileşen aynı şekilde güncellenmiyor. bazılarını kaldırıp tekrar kurmak gerekiyor. veri kaybı olmuyor. Ama bazı eski bileşenler kaldırınca veritabanınıda siliyor o yüzden ya yükseltme notlarına göz at ya da bir deneme sitesinde deneme yap. Genelde sorun olmaz ama yedek almakta tavsiye edilir

  • Yorum Gönder