Disqus Yorum Eklentisi

29 Haziran 2008

Web 2.0 popüler uygulamalarında Disqus için artık bir joomla eklentisi var.
Disqus.com kısaca bir yorum sitesi. Siteden aldığınız hesap ve joomla sitenize kurduğunuz eklenti sayesinde tüm yorumlar kendi veritabanınız yerine disqus.com üzerinde tutuluyor. Böylece Joomla siteniz için fazladan bir yorum bileşeni eklemenize ve veritabanınızı yorumlarla şişirmenize gerek kalmadan tüm yorum işlerinizi disqus'a devredebiliyorsunuz.

Demo sayfasına bakarsınız basit güzel görünümünün yanında video yorum yapılabildiğinide görebilirsiniz.

Sistemi kullanmak için ilk önce disqus.com sitesine üye oluyoruz. ilk adımda bize blog adresi ve adnın yanında bir alt domain (subdomain) ismi girmemizi istiyor. Geçerli bir girdikten sonra joomla sitemize eklentimizi kuruyoruz ve Plugin (Uyumlu Ek) yönetiminden DISQUS comment system for Joomla! eklentisine giriyoruz. disqus.com adresinden aldığımız alt domaini Your DISQUS subdomain kısmına ekliyoruz. Eklenti yayınlandığında artık Joomla sitemiz disqus kullanmak için hazır hale geliyor.

Yorum bileşeni kullanmak istemeyenler, veritabanı sorunu olanlar için bu popüler uygulama çok iyi bir seçenek olabilir. Şimdilik sadece Joomla 1.5 siteleri ile sorunsuz olarak kullanılabiliyor.

Disqus joomla demosu -->

Disqus joomla eklentisi indir -->

0 yorum:

Yorum Gönder