JComments Eklentileri

26 Ağustos 2009
JComments yorum bileşeninin en az kendi kadar kullanışlı eklentileri var. Bu yazıda onlardan bahsetmek istiyorum.
Yakın bir zamanda güncellenen bileşenin güncel dil dosyasını yeni sürüm yayınlanana kadar kendiniz kurmalısınız. Dil dosyasını tekrar güncelledim ve modül içinde bir dosya ekledim böylece bileşen ile birlikte modülüde Türkçe olarak kullanabilirsiniz.

JComments 2.1.0 bileşen indir-->
JComments 2.1.0 Türkçe Dil dosyası indir -->

Bileşenin şu anki son sürümü olan 2.1.0 kurulumunu yaptıktan sonra bir kaç modül ve eklenti ile geliştirebilirsiniz.

1. JComments modülü:
Bu modül ile yorumlarınızı sitenin istediğiniz modül pozisyonunda yayınlayabilirsiniz.
Modül Ayarları
Modül sadece son yorumları göstermiyor. Modül özelliklerine girip Modül Biçiminden
Son yorumlar, Son yorumlanan içerik, En çok yorumlanan içerik, en son yayınlanmayan yorumlar, Popüler yorumları göstermesini seçebilirsiniz. Modülleri kopyalayarak tüm bu seçenekleri hepsininde gösterilmesini sağlayabilirsiniz.
Modülün hangi bölümden , kategoriden yada bileşenden yorumları göstermesini istediğinizi seçebilirsiniz. JComments birden fazla bileşenle çalışabildiği için bu bileşenlere eklenen yorumları göstermek içinde bir alan eklenmiş Kaynak alanına istediğiniz bileşenin ismini yazarak o bileşendeki içeriğe yapılan yorumları göstereblirsiniz. Birden fazla bileşendeki yorumları göstermek için virgül ile ayırarak kullanılabilir.
Bunlar dışında daha bir çok ayarı modül özelliklerine girerek yapabilirsiniz. (Türkçe kullanmak için dil dosyasını güncellemeyi unutmayın)
JComments modül 2.5.3 indir-->

2. JComments latest backend
Bu modülü kurarak son yorumları yönetici panelinde görebilirsiniz. Kurduktan sonra cpanel konumunda yayınlarsanız, Yönetim paneli anasayfasında sekme olarak çıkacaktır. Böylece son yorumları bileşene girmeden görebilir ve onaylamanız gerekn varsa onaylayabilirsiniz.
JComments Backend modül indir-->

3. JComments Avatar
Jcomments kullanıcıların avatarlarını bileşen ile göstermiyor bunun için bir plugin yayınlanmış kurup yorumların yanında avatar gösterilmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için ilk önce Bileşen ayarlarına gidip Plugin kullan kısmını evet olarak seçmelisiniz. Bileşen ayarlarında izinler sekmesinde kimin bu avatarları görüntüleyeceğini seçmek için Gravatar Kullan bölümünü kullanmalısınız.
Daha sonra plugini kurup özelliklerinden hangi avatarın gösterileceğini seçmelisiniz. Neredeyse tüm kaynaklar mevcut plugini yayınlayıp kaydettikten sonra avatarlar yorum formunda görüntülenecektir.
JComments Avatars 2.9 indir-->

4. CB Jcomments tab
Community builder kullanan sitelerde kullanıcıların yorumlarının profil sayfalarında gösterir.
CB Jcomments tab 1.5 indir -->

5. JComments Sobi2 plugin
Sobi2 bileşeninde yorumların çalışmasını sağlar.
JComments Sobi2 plugin indir-->

1 yorum:

  • köşedeki joomla indir yazısını nasıl silcez yaaaaaa

  • Yorum Gönder