Uddeim 1.4 Yayınlandı

27 Eylül 2008 0 yorum
Uddeim mesajlaşma bileşenin bakım sürümü olan 1.4 yayınlandı. Joomla 1.5 native sürümü yayınlandıktan sonra ilk sürümü hata düzeltmeleri içeriyor.
Bu sürümle birlikte birde ingilizce kullanama klavuzu yayınlandı. İndirdiğiniz dosya içinden ulaşabilirsiniz.
Yeni sürümde yeni özellik olmadığı için dil dosyasındada önemli bir ekleme yok, ancak ben biraz güncelleme yaparak eski dosyadaki 20 satırdaki hataları düzelttim.
Uddeim 1.4 sürümünü ve dil dosyasını aşağıdan indirebilirsiniz.

Uddeim 1.4 bileşen indir-->

Uddeim 1.4 Türkçe Dil dosyası -->

Remository 3.45.3 Yayınlandı

24 Eylül 2008 2 yorum
Remository dosya yöneticisi 3.45 ana sürümünü yayınladıktan sonra 3 alt sürümü kısa süre içinde yayınladı. Bu sürümler hata düzeltmeleri içerirken ek olarak Rss beslemelerini yönetim panelinden acıp kapamamıza olanak sağlayan bir ayarıda içeriyor.

Bu arada Joomla 1.5 sistemler için Remository modülüde yayınlandı buradan ulaşabilirsiniz.
Birde ipucu vermek gerekirse 3.45 sürümüyle beraber gelen Scribd sitesi sayesinde dosyaları direk indirme sayfasında gösterme özelliğini yönetmek isterseniz. Yönetim panelinde Yapılandırma - Yetkiler sekmesinde ExtsDisplay: (Online gösterilecek uzantılar) Bölümüne görüntülenmesini istediğiniz uzantıları girebilirsiniz.
Güncellenmiş Dil dosyasını aşağıdan indirip kullanmaya başlayabilirsiniz.

Remository 3.45.3 Bileşen indir -->

Remository 3.45.3 Türkçe Dil Dosyası-->

Remository Simge Seti

8 Eylül 2008 0 yorum

İndirme yöneticimiz Remository için daha önceki sürümlerinde Türkçe dosyası ve yeni simge seti eklediğim sürümünü yayınlamıştım.
Ancak yeni sürüm yayınlanınca bu işlemleri tekrar yapmak istemedim. Yeni sürüm içinde yapabilirdim ama her yeni sürüm çıktığında ben yeniden yapacağıma sizin üzerinize yıkmak daha kolay geldi:)
Daha önce yayınladığım simge setini güncelleyerek tekrar yayınlıyorum. Remository dosya ve klasör simgelerini değiştirmek istiyorsanız simge setini indirip gerekli dizine atarak kullanabilirsiniz.

Remository Simge seti 1 indir -->

Alphacontent 4.0.3 Yayınlandı

7 Eylül 2008 0 yorum
Alphacontent yeni özellikler içeren ve hata düzeltmeleri olan sürümü 4.0.3 yayınlandı. En son 4.0.1 sürümünü haber vermiştik ondan bu yana dil dosyasında da eklemeler olmuş yenilenmiş dil dosyasına aşağıdan ulaşabilirsiniz. Bileşenle gelen dil dosyası güncellenmemiş olduğu için yenilemenizde fayda var.
Bu sürümde eklediğiniz dizinlere bir açıklama metni ekleme özelliği eklenmiş bu metni, kaydettiğiniz bir makaleden alıyor ve ister dizinin üstünde iste listenin üstünde veya altında gösteriliyor.

Alphacontent 4.0.3 Bileşen indir -->

Alphacontent 4.0.3 Türkçe Dil dosyası indir -->

Remository 3.45 Yayınlandı

5 Eylül 2008 0 yorum
Dosya yöneticisi Remository gelişimine devam ediyor, Joomla 1.0, 1.5 ve mambo destekli olarak devam ediyor.
Son olarak bir çok hatanın giderildiği ana hata düzeltme sürümü yayınlandı.
Ayrıca yeni bir özellik olarak bazı türdeki dosyaları indirmeden Scribd sitesi üzerinden indirme sayfasında gösterebilmemizi sağlıyor. Bunun dışında farklı bir özellik gözüme çarpmadı.
Türkçe dil dosyasıda güncellemeler içeriyor o yüzden eski dil dosyasını yenisiyle güncellemenizde fayda var. Joomla 1.5 için olan dil dosyası ve bileşeni aşağıdan indirebilirsiniz.

Remository 3.45 Bileşen indir -->

Remository 3.45 Türkçe dil dosyası -->

Community Builder 1.2 Türkçe

2 Eylül 2008 0 yorum





Yeni sürümü yılan hikayesine dönen, aylardır çıktı çıkacak derken bir türlü çıkamayan, bu günlerde yapımcılarının biraz duygusal takıldığı bileşen Community Builder Çıkmadı:) Şimdilik dil dosyasıyla idare etmeniz gerekecek.

Community Builder'ı bilmeyen yoktur. Joomla ile topluluk sitesi yapacaksanız kullanmanız gereken en önemli bileşendir. Tüm üyelik işlemlerini yapmanız ve geliştirmeniz için gereklidir.
En son sürümü bir sene önce çıkan bileşenin, yeni sürümü için hazırlıklar 3-4 aydır sürüyor. Birçok beta sürümünen sonra RC1 ve Rc2 sürümleri Joomlapolis özel aboneleri için bir kaç ay önce yayınlandı.

Artık kısa bir zaman içinde herkesin indirebileceği ücretsiz sürümünde yayınlanmasını bekliyoruz. Yoksa zaten ihtiyacı olanlar bir yerlerden indirip kullanmaya başlıyacaklar :)

Yeni sürümde birlikte gelen en büyük özellik, artık Joomla bileşenlerinin olmassa olmazı Joomla 1.5 uyumu. Yeni sürüm çıktığında Joomla 1.5 sitelerinde sorunsuzca kullanabileceksiniz, bunun yanında bir çok iyileştirme ve yeni özellikte bileşenle birlikte gelecek. Bu yeni özellikler için bileşenin çıkmasını beklemeliyiz.

Bileşeni şimdiden edinenlerin eminimki dil dosyası ihtiyaçları vardır. Bu Yüzden bizde bir deneme sürümü çıkartalım.

Dil dosyasını Joomla 1.5 sitelerinizde Community Builder 1.1 ve 1.2 sürümleri ile kullanabilirsiniz.
Sadece yeni eklenen alanların Türkçeleştirilmesi değil eski çeviridede 100 kadar satırın güncelleştirilmesi yapıldı. Çeviri Nesimi Akyol tarafından yapılan Cb 1.0.2 dosyaları baz alınarak yapılmıştır.
Kullanmak için CB Plugin Managament bölümünden zipli dosyayı kurmalısınız eskisiyle değiştirmek için Dil dosyasını aynı yerden kaldırıp yenisini yüklemelisiniz.

Community Builder 1.2 RC2 Türke Dil Dosyası indir -->