Community Builder 1.2 Türkçe

2 Eylül 2008





Yeni sürümü yılan hikayesine dönen, aylardır çıktı çıkacak derken bir türlü çıkamayan, bu günlerde yapımcılarının biraz duygusal takıldığı bileşen Community Builder Çıkmadı:) Şimdilik dil dosyasıyla idare etmeniz gerekecek.

Community Builder'ı bilmeyen yoktur. Joomla ile topluluk sitesi yapacaksanız kullanmanız gereken en önemli bileşendir. Tüm üyelik işlemlerini yapmanız ve geliştirmeniz için gereklidir.
En son sürümü bir sene önce çıkan bileşenin, yeni sürümü için hazırlıklar 3-4 aydır sürüyor. Birçok beta sürümünen sonra RC1 ve Rc2 sürümleri Joomlapolis özel aboneleri için bir kaç ay önce yayınlandı.

Artık kısa bir zaman içinde herkesin indirebileceği ücretsiz sürümünde yayınlanmasını bekliyoruz. Yoksa zaten ihtiyacı olanlar bir yerlerden indirip kullanmaya başlıyacaklar :)

Yeni sürümde birlikte gelen en büyük özellik, artık Joomla bileşenlerinin olmassa olmazı Joomla 1.5 uyumu. Yeni sürüm çıktığında Joomla 1.5 sitelerinde sorunsuzca kullanabileceksiniz, bunun yanında bir çok iyileştirme ve yeni özellikte bileşenle birlikte gelecek. Bu yeni özellikler için bileşenin çıkmasını beklemeliyiz.

Bileşeni şimdiden edinenlerin eminimki dil dosyası ihtiyaçları vardır. Bu Yüzden bizde bir deneme sürümü çıkartalım.

Dil dosyasını Joomla 1.5 sitelerinizde Community Builder 1.1 ve 1.2 sürümleri ile kullanabilirsiniz.
Sadece yeni eklenen alanların Türkçeleştirilmesi değil eski çeviridede 100 kadar satırın güncelleştirilmesi yapıldı. Çeviri Nesimi Akyol tarafından yapılan Cb 1.0.2 dosyaları baz alınarak yapılmıştır.
Kullanmak için CB Plugin Managament bölümünden zipli dosyayı kurmalısınız eskisiyle değiştirmek için Dil dosyasını aynı yerden kaldırıp yenisini yüklemelisiniz.

Community Builder 1.2 RC2 Türke Dil Dosyası indir -->

0 yorum:

Yorum Gönder