ionFiles - İndirme Yöneticisi

30 Ocak 2008

Joomla için populer indirme yöneticileri Docman ve Remository haricinde bir çok dosya yükleme/indirme bileşeni bulunuyor. Bunlardan biride ionfiles
Gelişmişlik olarak hiçbiri yukarıda saydığım iki tanesiyle yarışabilecek durumda değil fakat herkesin beklentileri aynı olmuyor.
İonfiles ilk gördüğümde tam bana göre demiştim çünkü aradığım bir indirme yöneticisinde gruplar oluşturmak, reklam yayınlamak, oy vermek, yorum eklemek gibi şeyler değildi. Aksine bence gereksiz özelliklerdi çünkü bir dosya deposu yapmak niyetinde değildim.
O yüzden ionfiles basit yapısı hafif kodları kullanım kolaylığıyla istediğim siteden dosya ekleme özelikleriyle iyi bir tercihti.
Sizde sitenizde çok fazla dosya eklemiyor ve Docman Remository gibi karmaşık başlı başına bir site olabilecek bileşenlerle uğraşmak istemiyorsanız göz atmanız gereken bir bileşen.

Kısaca özelliklerinden bahsedersek;
Dosyalarınız için kategoriler oluşturabiliyorsunuz.
Dosya ekleme konusunda çok esnek, birçok bileşen sadece belli klasörlerden dosya gösterimi yapıyor fakat ionfiles bu işi sizin girdiğiniz adresleri kullanarak yapıyor yani bir kategoriye bağımlı değil ve dosyalar için kendisi bir Url oluşturuyor. Mesela başka bir siteden bağlantı yaptınız bu sizin sitenizdeki bir adres üzerinden yönleniyor.
Dosya bilgileri olarakta yeterince ayrıntı girebiliyorsunuz. Açıklama, sürüm, lisans, boyut, tarih bunlardan birkaçı
Ayrıca önyüzde küçük bir simge ve dosyaya ait bir ekran görüntüsüde yayınlayabiliyorsunuz.

Eksik değil ama bence hatalı özelliklerine gelirsek;
Kategori oluşturuyoruz tamam ama bu kategoriler sadece dosyaları sınıflamaya yarıyor önyüzde tüm kategoriler ve bu kategorideki dosyalar aynı sayfada bulunuyor. Sadece kategoriler görünüp daha sonra dosyalara ulaşılabilse çok fazla dosya barındıran siteler için daha iyi olurudu.

Asıl hataysa; Dosyalara kimlerin ulaşıp ulaşamıyacağını joomla grupları sayesinde belirleyebiliyoruz ancak bu sadece bileşen üzerinden için geçerli oluyor. dosya linkini kopyalıyıpta kullanıldığında dosyaya erişimi engellemiyor yani biz sadece üyelerin ulaşmasını isterken başka bir siteden yönlenenler direk dosyaya ulaşabiliyor.

Sitenizde çok fazla dosyanız yok ve sadece bileşen üzerinden erişim yapıyorsanız bunlar eksi bir yön olarak sayılamaz.

Bileşenin çevirdiğim Türkçe dil dosyasını ve kendi sitesi üyelik istediği için benim yüklediğim bileşenin son sürümüne aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

ionfiles 3.4 Türkçe Dil Dosyası İndir-->

ionfiles 3.4 Bileşen indir-->

ionfiles resmi sitesi (indirmek için üyelik gerekli)

0 yorum:

Yorum Gönder