Kunena 1.5.8 Yayınlandı

19 Aralık 2009 0 yorum
Kunena bu aralar ayda bir yeni sürüm çıkartıyor. Bu ayda geleneği bozmadı ve 1.5.8 sürümünü bugün yayınladı. bu sürüm önemli bir güvenlik güncellemesi içermiyor. Hataların giderilmesi ve bir kaç yeni özellik eklemesi içeriyor.
Eklenen özelliklerden bahsedersek ilki Arama motoru dostu adreslerin geliştirilmesi. Artık Türkçe karakterleri forum adreslerinde görebiliyorsunuz. Yapılandırmada adresleri özelleştirmek için bir kaç ayar bulabilirsiniz. Diğer özellik Kullanıcı eşleştirme menüsünün geliştirilmesi. Eşleştirme menüsüne bir kaç farklı seçenek eklenmiş.
Bunlar dışında 20 kadar değişiklik var ama gözle görülenler bunlar. Yeni sürüme geçmek için bileşeni direk kurmanız yeterli kaldırmanıza gerek yok. Yeni satırların eklendiği dil dosyasınıda aşağıdan bulabilirsiniz.
CB kullananlar avatarlarda ufak bir sorun yaşayabilirler bunun için şuradaki çözümü uygulayabilirsiniz

Kunena 1.5.8 Bileşen indir

Kunena 1.5.8 Türkçe Dil dosyası indir

jDownloads 1.5.1 RC Yayınlandı

15 Aralık 2009 3 yorum

Yükleme bileşenlerimizden jDownloads yeni sürüm 1.5.1 yayınlandı. Bu sürümde önceki sürümden kaynaklanan hataların giderilmesinin yanında güzel bir kaç özellikte eklenmiş.
Yeni özellikleri kısaca şöyle sıralayabiliriz:
Google Adsense desteği: Artık Adsense kodunuzu yönetim panelinde ekleyerek bileşenin istediğiniz yerinde yayınlayabiliyorsunuz. Esnek şablon yapısı sayesinde altta üstte sağda solda aralarda reklamlarınızı göstemeniz mümkün.
Dosya Raporlama özelliği: Bu sürümle birlikte kullanıcılar dosyaları yöneticiye rapor edebiliyor böylece kırık linkler, hatalı tanımlar v.s. kullanıcılar tarafından iletilebiliyor.
İndirme bekleme sayacı: Bu özellik aynı rapidshare gibi sitelerde olan belli bir saniye bekleme işini yapıyor. Böylece ziyaretçiler bir süre bekledikten sonra dosyayı indiriyor. Beklememek içinde üye olmaları gerekiyor. Bu özelliği tabiki açıp kapatabiliyorsunuz.

Bunlar Öne çıkan yeni özellikler. Bunların dışında bazı işe yarar eklemeler ve düzeltilen hatalarda mevcut
Bileşeni güncellemek için kaldırıp tekrar kurmalısınız dil dosyasını ise doğrudan Joomla eklenti kurma bölümünden kurabilirsiniz.

jDownloads 1.5.1 RC bileşen indir

jDownloads 1.5.1 RC Türkçe dil dosyası indir

hwdVideoShare 2.1.5 Yayınlandı

13 Aralık 2009 8 yorum
Son zamanlarda severek kullandığım video bileşeni hwdVideoShare 2.1.5 Alpha sürümünü bir hafta kadar önce yayınladı. Bazı hataların giderildiği bir sürüm, bu yüzden yeni bir özellik yok.
Biraz bileşenin kullanımı ile ilgili ipuçları vermek istiyorum. Demo sitesindede görebileceğiniz gibi bileşen sağ sütununda en çok izlenen, en popüler, en beğenilen bölümlerinde videolar gösteriyor. Bu videoları tüm zamanlar, haftalaık aylık günlük gibi ayırmakta mümkün. Bu özelliğin kullanımı için xml çalma listesi oluşturulması ve düzenli olarak güncellenmesi gerekiyor. Bu listeleri bileşenin yönetim paneline girdiğinizde üst kısımda "Çalma Listesi Önbelleğini Temizle", "Çalma Listelerini Tekrar Oluştur" butonlarını kullanarak tek tıklamayla oluşturabiliyorsunuz. Düzenli olarak liste oluşturma işlemini yaparsanız sitenizdeki video listeleride güncellenecektir.
Bileşenin bir diğer özelliğide Seyret bileşenindeki videoları aktarabilmesi. Bunun için Veri Aktar menüsünde Seyret sekmesini kullanabilirsiniz.

Bu sürümde dil dosyasında çok değişiklik yapmasamda iki önemli güncelleme içerdiği için yenisini yayınlıyorum. Bileşeni ve dil dosyasını direk joomla eklenti kurma bölümünden eskilerini kaldırmadan kurabilirsiniz.

hwdVideoShare 2.1.5 Bileşen indir

hwdVideoShare 2.1.5 Türkçe dil dosyası indir

Xmap 1.2.4 Yayınlandı

12 Aralık 2009 0 yorum

Site haritası bileşeni Xmap yeni sürümü 1.2.4 yayınlandı. 1.2.3 sürümünden bu yana bir çok bileşen desteği ilk kurulumla birlikte geliyor. Daha önce eklentileri tek tek kurmamız gerekiyordu. Artık Size sadece eklenti ayarlarını yapmak kalıyor. Bu sürümde kurulumdaki bir hata ve Google News site haritası özelliğindeki hatalar giderilmiş. Yeni sürüme geçmek için paketi indirip zipten çıkardıktan sonra com_xmap-1.2.4 dosyasını joomla kurulum bölümünden kurabilirsiniz. Kendi Türkçe dil dosyasıyla geliyor ancak güncel halini isterseniz aşağıdan bileşenle birlikte indirebilirsiniz.

Xmap 1.2.4 Bileşen indir

Xmap 1.2.4 Türkçe Dil dosyası indir

Docman 1.5 Yayınlandı

10 Aralık 2009 0 yorum
Joomla için indirme yöneticilerimizden Docman joomla 1.5 native uyumlu sürümünü nihayet yayınladı. Ama ufak bir süprizleri var. 11,97 euro gibi bir ücret ödemeden indiremiyoruz. Profesyonel olarak bu işi yapanlar için büyük bir mebla değil. uzun zamandır docman kullananlar da alabilir. Fakat yeni bileşene ihtiyacı olanlar ya da amatörce uğraşanlar için başka alternatif bileşenler var. Çok geciken joomla 1.5 uyumlu sürümüyle kaybettiği kullanıcılara anlaşılan ücret tarifesiyle yenileride eklenecek.

Yeni sürümünde joomla 1.5 uyumunun haricinde yeni eklenen bir özellik yok sadece varsayılan teması değişmiş ve daha modern bir hal almış. Zaten docmanın şu an için en büyük artısı düzenli teması ve düzenli kod yapısı.

Eski sürümlerden gelen açık kaynak lisansı bu sürümde de korunuyor. Sanırım bu da başka yerlerde ücretsiz dağıtılmasını imkan veriyor. Biraz bekleyip görmek lazım.

Bundan önceki sürümünün bir sene önce yayınlandığını düşünürsek, remository ve jdownloads özellikleri ve güncellenme hızlarıyla baş etmesi biraz zor gözüküyor.

Docman 1.5 sürümü yayınlanma haberini şuradan okuyabilirsiniz.
Ek: Docman için bir demo sitesi açıldı şurada docmanin son halini görebilirsiniz.